Gebruikerslogin

Connect
Sign in using Facebook

Register

Spaties zijn toegestaan; interpunctie is niet toegestaan behalve punten, koppeltekens en onderstrepingstekens.
Geef een geldig e-mailadres op. Alle e-mails van dit systeem zullen naar dit adres verstuurd worden. Het e-mailadres zal niet openbaar gemaakt worden en zal alleen gebruikt worden wanneer u om een nieuw wachtwoord vraagt of wanneer u over bepaald nieuws per e-mail geïnformeerd wil worden.


Login

Apple lanceert abonnementen binnen apps

Apple heeft zojuist door middel van een persbericht bekendgemaakt dat de nieuwe abonnementenfunctie van tabletkrant The Daily vanaf vandaaag voor alle uitgevers van “content-based” apps, zoals magazines, kranten, video, muziek enzovoorts, beschikbaar is.App Store

De abonnementen gebruiken hetzelfde in-app aankopen-systeeem, waarmee het in veel magazine- en krantenapplicaties al mogelijk was om losse edities aan te schaffen. Dit betekent dat Apple 30% van deze transacties krijgt, zoals nu ook het geval is bij de verkoop van applicaties en bij losse in-app aankopen.
 

Ontwikkelaars kunnen zelf de prijs en de lengte van een abonnement bepalen. Er kan gekozen worden uit abonnementen per week, maand, kwartaal of per jaar. Tussenvormen, zoals per twee maand en per twee jaar, zijn eveneens mogelijk. Gebruikers kunnen zich dan in één keer voor een langere periode op nieuwe edities van bijvoorbeeld een krant of magazine abonneren. Zij krijgen tevens een persoonlijke pagina waar zij hun abonnementen kunnen beheren en het automatisch vernieuwen kunnen annuleren.

Uitgevers mogen daarnaast ook abonnementen buiten de App Store om verkopen. Zij kunnen dat bijvoorbeeld doen via hun eigen website of door bestaande abonnees gratis toegang te verlenen. In dat geval houdt de uitgever zelf alle inkomsten. Apple vereist alleen wel dat uitgevers die mogelijkheid tevens vanuit de applicatie aan gebruikers bieden. Aan de andere kant mogen echter geen linkjes in de apps meer opgenomen worden die de gebruiker bijvoorbeeld naar een betaalpagina verwijzen.

Bron: Apple Persbericht (Engels)

 

Video's!

Slide Share