Gebruikerslogin

Connect
Sign in using Facebook

Register

Spaties zijn toegestaan; interpunctie is niet toegestaan behalve punten, koppeltekens en onderstrepingstekens.
Geef een geldig e-mailadres op. Alle e-mails van dit systeem zullen naar dit adres verstuurd worden. Het e-mailadres zal niet openbaar gemaakt worden en zal alleen gebruikt worden wanneer u om een nieuw wachtwoord vraagt of wanneer u over bepaald nieuws per e-mail geïnformeerd wil worden.


Login

cross-platform app en UI framework nu beschikbaar

Een van de redenen waarom de meeste mobiele applicatie's niet voor alle beschikbare besturingssystemen ontwikkeld worden is het feit dat de technische verscheidenheid van de diverse platformen zo groot is dat het gewoonweg te veel werk is voor de gemiddelde programmeur of applicatie ontwikkelaar (lees: niet rendabel).

Met de release van Qt 4.6 heeft Nokia een deel van dat probleem opgelost. Het nieuwe multi-platform applicatie en UI framework ondersteunt nu bovendien ook de multi-touch technologie.

Ondersteuning voor Maemo5 (het OS van de N900) is nog niet opgenomen, daar wordt nog aan gewerkt, maar Qt 4.6 is onder andere wel al compativle met Symbian, Windows 7, MacOS 10.6 en Maemo6. Hieronder staan twee korte videodemo's van de Symbian, Maemo en Multi-Touch ondersteuning.

Video's!

Slide Share