Gebruikerslogin

Connect
Sign in using Facebook

Register

Spaties zijn toegestaan; interpunctie is niet toegestaan behalve punten, koppeltekens en onderstrepingstekens.
Geef een geldig e-mailadres op. Alle e-mails van dit systeem zullen naar dit adres verstuurd worden. Het e-mailadres zal niet openbaar gemaakt worden en zal alleen gebruikt worden wanneer u om een nieuw wachtwoord vraagt of wanneer u over bepaald nieuws per e-mail geïnformeerd wil worden.


Login

Tabletten genereren meer verkeer dan smartphones


20/03-2013 

Een nieuwe studie toont aan dat tablets nu smartphones in het genereren van online verkeer overschrijden. Gebruikers bezoeken 70% meer websites van tabletten dan zij van smartphones, en, volgens een afzonderlijke studie uitgevoerd door Visiolink, dat cijfer springt naar 80% als het gaat om het lezen van kranten via apps.

Verbeterde gebruikerservaring, uitgebreide functies voor afbeeldingen en meer comfort voor de gebruiker. Dit zijn enkele van de redenen waarom tabletten nu meer gebruikt dan smartphones voor toegang tot het internet. Dat zijn de resultaten van een nieuwe studie uitgevoerd byAdobe, die meer dan 100 miljard geanalyseerde bezoeken aan meer dan 1.000 websites in de VS, Europa en Azië.

Een betere ervaring

Uit het onderzoek blijkt dat de gebruikers gemiddeld 70% meer websites te bezoeken wanneer er gebruik wordt hun tabletten in vergelijking met smartphones. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat tabletten een betere online ervaring dan hun kleinere tegenhangers verschaffen. Een tablet heeft meestal een schermgrootte van 9,7 inch of meer, terwijl de meeste smartphones hebben schermen die kleiner zijn dan vijf centimeter.

Surfen vanaf de bank

"Veel mensen deze dagen plop neer op de bank met hun tabletten na het werk, en ze dus meer tijd om te surfen op het net dan een zou kunnen hebben door het controleren van een smartphone, terwijl op de gaan," zegt Malin Bodolla, marketing manager voor Adobe Digital Marketing in de Scandinavische regio.

Het lezen van kranten via iPad

Dezelfde trend geldt als het gaat om het lezen van kranten online. In dit geval, cijfers van Visiolink laten zien dat tablets 80% van alle digitale krant app downloads vertegenwoordigen, en dat iPads vertegenwoordigen een overgrote deel van alle tablet gebruik. Ondanks het feit dat Android de verkoop winnen op Apple's iPhone en iPad producten, iOS vormt nog steeds ruim 90% van al het nieuws inhoud toegankelijk via tablet.

Een gebruiker studie uitgevoerd door Visiolink en Lolland-Falsters Folketidende, een krant in Denemarken, blijkt dat tablet gebruikers de bank liever bij het lezen van de krant.

In de loop van een normale week, in welke situaties zou gebruiken om de tablet editie van de e-krant?

• Op de bank (80%)

• In de keuken (33%)

• Op het werk of op school (31%)

• Tijdens het reizen (21%)

• In bed (17%)

• Tijdens de maaltijden (13%)

• Op het toilet (11%) 

Video's!

Slide Share